Welkom in Playa Albir

Playa Albir

 

Fotoboek Playa Albir               

Algemene informatie            

Mihatra E-Bikes                     

E-Bikes fietsen verhuur     

Restaurant Leonardo           

Excursies, uitstapjes         

Appartementen te huur

Algemeen                                  

Font Rotja                             

Residentie Olsson 2b         

 

               

                   

     

We hebben zo nu en dan behoefte aan momenten van ontspanning en van tijd tot tijd te ontsnappen aan de drukte van alledag.

www.Playa-Albir.com bevat de juiste ingrediŽnten om er even tussenuit te gaan en Albir beter te leren kennen.Uw website host is er ook al vele jaren ter plaatse en op stap gegaan om de boel voor u te bekijken. En u snapt het al: dit is heel leuk en zeker niet vervelend.

Playa Albir behoort tot de gemeente Alfas del Pi dat drie kilometer landinwaarts gelegen is.Gedurende de laatste jaren is Playa Albir uitgegroeid tot een zelfstandige badplaats.De gemeente heeft 15.000 inwoners en opmerkelijk is dat iets meer dan de helft uit andere landen komt. Dit betekent dat er een verscheidenheid is gegroeid die voor een culturele stuwkracht zorgt. Je kan spreken van een internationale locatie aan de Costa Blanca. Het is een kleine mooie badplaats en het is er rustig, maar er zijn wel goede mogelijkheden om drukte op te zoeken.

Het klimaat is mediterraan en buitengewoon mild. De zachte en stimulerende temperaturen en een relatieve vochtigheidsgraad van gemiddeld 65% zijn optimaal voor de gezondheid. Het strand van Albir is een bevoorrechte plek om verschillende watersporten te beoefenen. De marmeren wandelpromenade langs het strand, met palmen, diverse restaurants en terrassen, geeft een gemoedelijke sfeer.

Het kleine langgerekte centrum is voorzien van winkels, restaurants en terrassen, supermarkten met een internationaal aanbod van artikelen en voedingswaar. Er is een busverbinding naar Altea en Benidorm.

De gemoedelijke sfeer is mede te danken aan het klimaat, de bewoners, en de bezoekers het gehele jaar door. Gelijkgestemden staren zich al lang niet meer blind op de amusementsmijl langs de playaís. Men kijkt tegenwoordig verder: Albir presenteert zich zelfbewust als een kleine mooie badplaats om van hieruit historisch gegroeide cultuurlandschappen, afwisselende natuur, en markante steden te bezoeken. Het is onderdeel van een regio waar heel wat te ontdekken valt.    

Vragen of opmerkingen over deze website : Tel : 0032 (0)496980851. ( maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur, op zaterdag tussen 13.00 en 18.00 uur,  niet op zondag  )

E.mail: info@playa-albir.com